Møder og referater
Se møder og referater fra sundhedsstyregruppen
til
mødet i
den 15. maj 2020 kl. 08:00
i Videomøde - meet.rm44@rooms.rm.dk
Pkt. | Tekst |
1 | Status på håndtering af COVID-19 |
1. Status på håndtering af COVID-19
Formandskabet indstiller,
At Sundhedsstyregruppens medlemmer giver en gensidig orientering om situationen omkring COVID-19. |
Sagsfremstilling
På mødet gennemgås:
- Status på overordnet regionalt niveau v. Pernille Blach Hansen
- Status ift. tests v. Dorthe Klith
- Orientering om at der nationalt er indgået aftale med PLO om lægedækning af kommunale akutpladser og særlige Covid-afsnit ifm. ekstraordinære udskrivninger som følge af corona-epidemien. Dermed kan den nedsatte fase 3 arbejdsgruppe gå videre med at beskrive rammer for kommunikation og samarbejde ifm. ekstraordinære udskrivelser i en evt. fase 3
- Status fra klyngerne v. en repræsentant fra hver klynge
- Status fra PLOM v. Henrik Kise
- Godkendelse af referat fra møde i Sundhedsstyregruppen 7. maj 2020
- Kommende møder. Næste møde ligger allerede mandag 18. maj, og det afklares, om mødet kan aflyses.
- Eventuelt.
Beslutning
Regionen orienterede om, at der er få indlagt med COVID-19 og et faldende antal smittede medarbejdere på hospitalerne. Hospitalerne arbejder med at opskalere sædvanlig aktivitet under hensyn til fortsat corona-beredskab og retningslinjer om færre i venteværelse etc.
Regionen arbejder intensivt med organisering og implementering af tests ud fra nationale retningslinjer:
- Ny national retningslinje om test af nære kontakter er kommet: https://www.sst.dk/-/media/Udgivelser/2020/Corona/Smitteopsporing/COVID-19-Smitteopsporing-af-naere-kontakter.ashx?la=da&hash=9C4C984482FB57DF84035F6FB742D3FB5F449E75 Nære kontakter testes i samfundssporet (de hvide telte). Egen læge laver rekvisition, og borgeren booker selv tid via coronaproever.dk
- Masseopsporing på fx plejecentre foregår fortsat i sundhedssporet (hospitalerneds podestationer)
- Kommunale medarbejdere på bosteder og plejecentre kan både være del af nære kontakter (fx hvis de ikke har brugt værnemidler efter forskifter) og masseopsporing (ved masseopsporing på plejecenter med bekræftet smitte) afhængig af konkret situation
- COVID-19-bil er forbeholdt borgere/beboere på plejecentre. Medarbejdere på plejecentre kan ikke blive testet af COVID-19-bil.
- Regionen snarest information til kommunerne om test af borgere, der flytter på plejehjem.
Praktiserende læger har fortsat stort fokus på konsultationer via telefon og video. PLO-Midtjylland gjorde opmærksom på, at der i ny national vejledning (https://www.sst.dk/-/media/Udgivelser/2020/Corona/Smitteopsporing/Almen-praksis-og-ny-coronavirus.ashx?la=da&hash=978270B1C84F06D7EC281CE9E6D516035F9B59C5) er uhensigtsmæssigheder ift. forventninger til praktiserende lægers bidrag til smitteopsporing (fx at der skal sendes korrespondancemeddelelse til den myndighedsfælles hotline, hvis praktiserende læge vurderer, at en patient har brug for hjælp til kontaktopsporing). PLO-Midtjylland og regionen gør opmærksom på problematikken nationalt i relevante fora.
Nationalt er der indgået afdtale mellem RLTN og PLO om lægedækning af kommunale akutpladser og særlige Covid-afsnit ifm. ekstraordinære udskrivninger som følge af corona-epidemien. Dermed kan den nedsatte fase 3 arbejdsgruppe gå videre med at beskrive rammer for kommunikation og samarbejde ifm. ekstraordinære udskrivelser i en evt. fase 3.
Der er generelt ro på i klyngerne.
Vestklyngen er i fase 2 og forventer fortsat at blive i fase 2 af hensyn til kapacitet til både at håndtere indlagte med COVID-19, bidrage i testspor og undgå opbygning af for stor pukkel i øvrig aktivitet. Øvrige klynger er i fase 1, men Midtklyngen har varslet kommunerne, at de kan være på vej i fase 2 på baggrund af, at belægning stiger på hospital ift. ikke-covid patienter og fortsat bemanding af covidberedskab.
Vestklyngen har fokus på rehabiliteringsopgaven i hospitalsregi og kommunalt ift. patienter, der efter COVID-19 kommer ud at længerevarende ophold på intensiv/i respirator.
Kommunerne implementerer nye retningslinjer for besøg på plejecentre og afventer retningslinjer for yderligere genåbning ift. sundhedscentre/rehabilitering mm.
Referat fra møde i Sundhedsstyregruppen 7. maj 2020 er godkendt.
Næste møde 18. maj 2020 aflyses.
Sundhedsstyregruppen godkendte 7. maj 2020 trinvis implementering af IV-aftalen, herunder også at der er mulighed for en differentieret implementering for henholdsvis børn og voksne.
Pba. bemærkninger fra børneafdelinger afholdes der et møde i en faglig IV-gruppe suppleret af repræsentanter fra børneafdelinger mhp. 1) at tilføje et særligt afsnit om remedier ift. IV-behandling af børn i kommunalt regi samt 2) lave forslag til indhold i kompetenceudvikling til kommunerne ift. IV-behandling af børn. Kompetenceudvikling aftales jf. samarbejdsaftalen om IV i klyngeregi, men netop ift. børn kan det give mening at have et fælles materiale/huskeliste samt evt. et fælles tilbud på regionalt niveau ved behov.
Sundhedskoordinationsudvalget behandler på møde 28/5 forslaget om trinvis implementering mhp. godkendelse og efterfølgende udsendelse af pressemeddelelse om den indgåede IV-aftale.
Kontakt os
Sundhedsaftalesekretariatet
Hvis du ønsker oplysninger om sundhedsaftalen 2019-2023.
Kontakt kommunerne
Find kontaktoplysninger til kommunerne i Region Midtjylland (om hvad fx.??)
Sundhedsklynger
Kontakt sundhedsklyngerne direkte (om hvad? for lige at adskille hvornår man skal kontakte sekretariatet)